Vad söker du?

chat_bubble
Chatta med oss!
close

Följ med på en dag hos bussföraren

– Vi transporterar världens dyraste last

Varje dag hjälper bussföraren Alajdin sina resenärer att komma fram till sina resmål. Men att jobba som bussförare handlar om så mycket mer än att bara köra buss.

Alajdin menar att bussförarna har en viktig del i samhället, och han önskar att alla hade betalt resan, annars funkar det inte. Följ med Alajdin i hans vardag, på världens bästa jobb.

 

– Den sociala delen är underbar för min del och det bästa är när de kommer in och hejar. Sen går de in och sätter sig, följer resan och sen när de går ut och jag ser att de vinkar till mig, då vet jag att jag har gjort ett bra arbete.

Alajdin, bussförare på Hallandstrafiken.

 

Så reser du tillsammans

När man reser med buss och tåg är det viktigt att ta hänsyn till varandra. Här är några saker att tänka på när du reser tillsammans:

  • Först av, sen på. Låt de som är ombord gå av innan du stiger på. Ställ dig vid sidan om dörrarna medan du väntar.
  • Om ingen ska av eller på vid en hållplats stannar vi inte alltid. Tryck på stopp-knappen i god tid om du ska gå av. När du står på hållplatsen, se till att du syns. Är det mörkt – använd gärna reflex eller lys med din telefon.
  • Om du ska resa med djur - använd koppel, väska eller bur. Låt djuret sitta på golvet så att inte pälsen fastnar på sätet. Det underlättar för allergiker.
  • Använd hörlurar om du ska lyssna på musik eller se på film. Så stör du inte andra.
  • Håll anpassade platser fria till de som behöver dem, till exempel äldre personer, gravida, rullstolsburna och barnvagnar.
  • Använd säkerhetsbälte på de bussar som det finns. För din och dina medresenärers säkerhet.
  • Du får äta mat ombord på våra bussar och tåg, men bara om det inte stör andra resenärer eller skadar fordonet.

 

Du är en hjälte!

Varje gång du väljer kollektivtrafiken är du en hjälte i våra ögon. Visste du att kollektivtrafiken skapar samhällsekonomisk nytta för betydligt mer än 14 miljarder kronor netto varje år? Det visar en rapport som WSP tagit fram på uppdrag av Svensk Kollektivtrafik.

Läs mer om kollektivtrafikens samhällsnytta här. 

Logotyp Region Halland